• Austria începe testarea Covid -19 cu teste antigen
  • Belgia schimbă strategia de testare
  • În România începe să se ia în calcul testarea rapidă

Austria dă startul testărilor antigen. Din 4 decembrie începe campania de testare a populaţiei. Belgia lansează o nouă strategie de testare a coronavirusului, iar România acum vrea să facă o lege pentru teste rapide.

Austria urmează să înceapă o campanie de testare rapidă. Guvernul speră să relaxeze restricţiile antiepidemice înainte de sărbători cu ajutorul testelor antigen rapide.

Sebastian Kurz: „Situaţia e clară. Dacă nu acţionăm acum, capacitatea de la terapie intensivă în Austria va fi depăşită, aşa cum am văzut în alte ţări.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Pedro Facon, Emisarul guvernului Belgian: „Studiile stiintifice arata ca la pacientii cu simptome, testele rapide de antigen sunt aproape la fel de fiabile ca testele PCR, daca acestea sunt facute in primele cinci zile de la aparitia simptomelor.”

În România, testele rapide antigen sunt folosite în prezent pentru triajul simptomaticilor în unităţile de primiri urgenţe. Abia de acum se ia în calcul schimbarea strategiei de testare, pentru a avea o legislatie pentru folosirea testelor rapide antigen