• Președintele Xi Jinping declară că regresul pandemiei de Coronavirus înseamnă începerea pregătirilor pentru război
  • Relația dintre China și SUA a fost afectată de atitudinea lui Trump și disputele comerciale
  • Coronavirusul a afectat grav securitatea și dezvoltarea Chinei

Președintele Xi Jinping declară că odată cu regresul pandemiei de Coronavirus, China trebuie să se pregătească de război. În același timp, se pare că relațiile dintre Washington şi Beijing se prăbuşesc.

Ministrul Apărării a declarat despre confruntarea dintre China și SUA că „intrat într-o perioadă de risc înalt ”.

Disputele dintre China SUA au pornit de la reprimarea Beijingului a contestării din Hong Kong, unde legea securității naționale a provocat proteste alarmante.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Președintele Xi jinping a declarat că „Trebuie să explorăm modalităţi de antrenare şi pregătire pentru război, atunci când eforturile de control al epidemiei vor fi normalizate”.

Acesta a mai spus că „Trebuie să grăbim pregătirile pentru confruntările armate, să facem instrucţie militară real-combat cu flexibilitate şi să ne sporim global capacitatea armatei de a îndeplini misiuni militare”.

Președintele a mai spus că epidemia de Coronavirus a impactat puternic securitatea și dezvoltarea Chinei, dar și ordinea la nivel mondial.

Relația dintre SUA și China s-a deteriorat din cauza disputelor comerciale, dar și din cauza atitudinii amenințătoare adoptate de Donald Trump.

În plus, Hong Kong, statutul Taiwanului, agresiunea chineză în Marea Chinei de Sud şi pandemia de coronavirus au devenit noi teme de conflict.