• Joe Biden împlinește 78 de ani luna aceasta
  • Joe Biden a fost timp de 36 de ani senator de Delawere
  • Biden a fost vicepreședintele lui Obama timp de 8 ani
  • Joe Biden a vrut să candideze prima oară în 1987
  • Biden a fost operat de două ori pe creier, pentru anevrism
  • Prima soție și fiica lui Biden au murit într-un accident de mașină
  • Fiul cel mare al lui Biden a murit în 2015, la doar 36 de ani

Mama lui Joe Biden i-a spus când era mic că „nu e nici mai bun, nici mai rău decât oricare altul”. De azi, Biden, cel deloc deosebit, este cel de-al 46-lea președinte american.

La 78 de ani, e cel mai în vârstă președinte american, după ce, paradoxal, a fost unul dintre cei mai tineri senatori din istoria țării. Avea 30 de ani, vârsta minimă, când a fost ales în Delaware. A reprezentat timp de 36 de ani, adică șase mandate, statul în care a câștigat acum alegerile cu aproape 60%.

Au urmat opt ani la Casa Albă, ca vicepreședinte al lui Barack Obama. Biden spera să fie candidatul demcraților pentru funcția de președinte încă din 1987. S-a retras însă din cursa pentru nominalizare din cauza unei serii de acuzații de plagiat. Eșecul i-a salvat însă viața. A fost operat de două ori pe creier pentru anevrism, iar medicii i-au spus că dacă nu renunța la campania electorală, ar fi murit cu siguranță.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

A fost a doua încercare dificilă din viața lui Joe Biden, după ce, în 1972, soția și fiica de un an au murit într-un accident de mașină. O nouă tragedie a lovit familia în 2015. Fiul cel mare al lui Biden, Beau, a murit, la doar 36 de ani, din cauza unei tumori cerebrale. A fost unul dintre motivele pentru care Joe Biden a decis să nu intre în cursa pentru Casa Albă în 2016. Ieri, el s-a despărțit în lacrimi de Delaware.