• Alin Stoica: Restaurantele care au trecut în online ar trebui să fie încurajate să rămână acolo.
  • Alin Stoica: Noi nu avem deocamdată posibilitatea legală de a interzice ca clubul X să nu mai funcționeze.
  • Alin Stoica, despre închiderea școlilor dacă Capitala intră în carantină: Cadrul de conformare în școli este foarte mare.

Alin Stoica a spus că în momentul de față carantinarea Bucureștiului este exclusă. În același timp, ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu spune că acolo vom ajunge în câteva zile.

„Fiecare trebuie să vină cu punctul de vedere și la sfârșit o să luăm o decizie. Fiecare privește din punctul lui de vedere. Este un proces decizional firesc”, a declarat prefectul Capitalei la Digi FM.

Cât despre faptul că închidem școlile, în timp ce cluburile rămân deschise, Alina Stoica zice că a discutat cu Jandarmeria și comandanții de la Poliție pentru a înțelege fenomenul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Alin Stoica: Noi nu avem deocamdată posibilitatea legală de a interzice ca clubul X să nu mai funcționeze

„Aceste cluburi sau restaurante preferă să plateasca amenda care este destul de mică în comparație cu veniturile pe care le au. Plătesc amenda și functionează în continuare și produc suficiente venituri. Există sancțiuni în continuare. Forțele cele mai mari sunt la Poliția Capitalei și Jandarmeriei. DSP- ul nu are suficienți oameni, fenomenul  nu poate fi stopat pe de o parte datorită acestui calcul pe care și-l fac unii dintre patroni. Prin respectarea măsurilor societatea nu vrea să limiteze activitatea ca să protejeze viețile oamenilor”, continuă Alin Stoica.

Întrebat dacă un om vaccinat poate părăsi Capitala în situația în care Bucureștiul se carantinează, Alin Stoica a răspuns: „Deocamdată, nu!”.