Închiderea magazinelor, inutilă în combaterea pandemiei. Consilierul lui Voiculescu: „Un timp de funcționare restrâns înseamnă șanse mai mari de infectare”

Sursa Foto: Profimedia
  • Ștefan Voinea, Consilier pe probleme de transparență și integritate al ministrului Sănătății, spune că închiderea magazinelor mai devreme nu este o soluție pentru combaterea răspândirii virusului,
  • Ștefan Voinea: „Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de infectare”.
  • Voinea scrie pe Facebook că cele mai bune soluții sunt interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mai mari și închiderea instituțiilor educaționale.

Ștefan Voinea, Consilier pe probleme de transparență și integritate al ministrului Sănătății, a scris pe Facebook că a făcut un review rapid al studiilor care privesc intervențiile non-farmaceutice cu privire la răspândirea coronavirusului.

În urma analizei, Ștefan Voinea spune că nu găsit nimic care să indice că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar putea fi o soluție optimă pentru combaterea pandemiei.

„Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare”, scrie Ștefan Voinea pe Facebook.

Ștefan Voinea spune care ar fi soluțiile, de fapt, conform unui studiu Nature Human Behaviour

„Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, scrie Ștefan Voinea pe Facebook.