• Un pasager fără experienţă de zbor a dus la bun sfârşit aterizarea unui avion de mici dimensiuni în Florida, după ce pilotul a devenit „incoerent” , din cauza unei urgenţe medicale.
  • Când turnul de control i-a cerut poziţia sa, acesta a răspuns: „Nu am nicio idee. Văd în faţă coasta Floridei”, conform Sky News.
  • Dispecerul îi spune să menţină „aripile la nivel” şi să încerce să urmărească „doar coasta, fie la nord, fie la sud”, în timp ce se străduia să localizeze avionul.

Un pasager fără experienţă de zbor a dus la bun sfârşit aterizarea unui avion de mici dimensiuni în Florida, după ce pilotul a devenit „incoerent” , din cauza unei urgenţe medicale.

În înregistrarea audio făcută în turnul de control Fort Pierce Tower, pasagerul neidentificat poate fi auzit avertizând: „Am o situaţie gravă aici. Pilotul a devenit incoerent. Habar nu am cum să pilotez avionul, dar mă menţin la 9.100”.

Când turnul de control i-a cerut poziţia sa, acesta a răspuns: „Nu am nicio idee. Văd în faţă coasta Floridei”, conform Sky News.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Dispecerul îi spune să menţină „aripile la nivel” şi să încerce să urmărească „doar coasta, fie la nord, fie la sud”, în timp ce se străduia să localizeze avionul.

„Apăsaţi pe comenzi şi coborâţi cu o viteză foarte mică”, a adăugat el.

Pasagerul nu ştia nici măcar cum să pornească ecranele din cabina de pilotaj: „Nu reuşesc nici măcar să pornesc ecranul de comandă”, a spus el turnului de control.

Controlorul – instructor de zbor – l-a îndrumat apoi pe pasager cum să ducă la bun sfârşit aterizarea, iar în cele din urmă monomotorul Cessna 208 a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Internaţional Palm Beach.

Oficialii Biroului şerifului din Palm Beach au declarat că o persoană a fost transportată la spital după incident, însă nu au dezvăluit informaţii despre starea sau identitatea acesteia.

Administraţia Federală a Aviaţiei investighează incidentul.