Armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment, a chemat avioane de luptă și a trimis mijloace de supraveghere în zona graniței puternic fortificată cu Coreea de Nord luni, după ce drone nord-coreene au încălcat spațiul său aerian pentru prima dată în cinci ani, într-o nouă escaladare a tensiunilor, relatează AP.

Armata sud-coreeană a detectat cinci drone din Coreea de Nord care au traversat granița, iar una dintre ele a călătorit până în partea de nord a regiunii unde se află Seul, capitala sud-coreenă, a declarat Statul Major al Coreei de Sud.

Armata a răspuns prin focuri de avertisment și prin lansarea de avioane de luptă și elicoptere de atac pentru a doborî dronele nord-coreene. Elicopterele de atac au tras în total 100 de focuri de armă, dar nu se știe încă dacă dronele nord-coreene au fost doborâte. Nu au existat rapoarte imediate privind pagube civile la sol în Coreea de Sud, potrivit Ministerului Apărării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dronele nord-coreene și răspunsul rapid al Sudului au venit la câteva zile după ce Nordul a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în cel mai recent din serie de teste de armament din acest an. Lansările de vineri au fost văzute ca un protest față de exercițiile aeriene comune sud-coreene și americane.