Incident la Centrala Nucleară de la Cernavodă: O unitate s-a deconectat de la sistemul energetic

Centrala Nucleară Cernavodă Sursa foto: Mediafax Foto
  • O unitate de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic: Nu are impact pe partea nucleară.
  • Incidentul a fost provocat de o avarie, iar echipele SN Nuclearelectrica SA acționează să o remedieze.
  • Specialiștii CNE Cernavoda investighează cauza incidentului.

O unitate de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul energetic național fără a produce un impact pe partea nucleară sau asupra populației și angajaților. Incidentul a fost provocat de o avarie, iar echipele SN Nuclearelectrica SA acționează pentru remedierea acesteia.

SN Nuclearelectrica SA anunță prin intermediul unui comunicat de presă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN) în după-amiaza zilei de sâmbătă, ca urmare a apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

Specialiștii CNE Cernavoda investighează cauza și lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unității 2 la SEN. Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele funcționând conform proiectului, explică reprezentanții companiei.

Deconectarea automată și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, pesonalului unității, populației și mediului înconjurător, precizează SN Nuclearelectrica SA.