• Un reactor nuclear din Finlanda a intrat în oprire automată
  • Nicio radiație nu a scăpat din instalație, a declarat autoritatea pentru securitate nucleară a țării
  • STUK a anunțat ulterior că „situația este stabilă, iar instalația este sigură”

Incident „grav” la reactorul nuclear finlandez. Centrala electrică s-a oprit după ce a fost detectată creșterea nivelului de radiații în conductele de abur ale sistemului de răcire, relatează DailyMail. Nicio radiație nu a scăpat din instalație, a declarat joi autoritatea pentru securitate nucleară a țării.

„Nu există niciun pericol pentru oameni sau mediu” de la incidentul de la centrala electrică Olkiluoto 2 din vestul Finlandei, a declarat Tomi Routamo, director adjunct la autoritatea pentru securitate nucleară STUK.

Deși nivelurile de radiații din jurul centralei sunt normale și nu a existat nicio scurgere externă, STUK a descris incidentul într-un mesaj pe Twitter ca fiind „grav”. STUK a anunțat mai târziu că „situația este stabilă, iar instalația este sigură” și că nivelurile de radiații au revenit la normal.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Niciun astfel de eveniment nu s-a mai întâmplat în Finlanda”, a adăugat Routamo. Finlanda primește aproximativ o treime din energia sa din surse nucleare. Două noi proiecte de construcție de reactoare nucleare sunt în curs de desfășurare în Finlanda.