Incident la un reactor nuclear din Finlanda. Centrala s-a oprit după ce a fost detectată o creștere a nivelului de radiații

Olkiluoto

Olkiluoto

Incident „grav” la reactorul nuclear finlandez. Centrala electrică s-a oprit după ce a fost detectată creșterea nivelului de radiații în conductele de abur ale sistemului de răcire, relatează DailyMail. Nicio radiație nu a scăpat din instalație, a declarat joi autoritatea pentru securitate nucleară a țării.

„Nu există niciun pericol pentru oameni sau mediu” de la incidentul de la centrala electrică Olkiluoto 2 din vestul Finlandei, a declarat Tomi Routamo, director adjunct la autoritatea pentru securitate nucleară STUK.

Deși nivelurile de radiații din jurul centralei sunt normale și nu a existat nicio scurgere externă, STUK a descris incidentul într-un mesaj pe Twitter ca fiind „grav”. STUK a anunțat mai târziu că „situația este stabilă, iar instalația este sigură” și că nivelurile de radiații au revenit la normal.

„Niciun astfel de eveniment nu s-a mai întâmplat în Finlanda”, a adăugat Routamo. Finlanda primește aproximativ o treime din energia sa din surse nucleare. Două noi proiecte de construcție de reactoare nucleare sunt în curs de desfășurare în Finlanda.

Exit mobile version