Incidența în București se apropie de 11 la mie

Sursa: mediafax foto
  • Rata de infectare în Capitală a trecut de 10 la mie. Luni, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a anunțat o incidență de 10,93 la mia de locuitori.
  • Incidența în București a ajuns la 10,93.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară, a luat sâmbătă o serie de măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00.

În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea şi desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului şi cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.