• Masca redevine obligatorie în Capitală în spațiile aglomerate.
  • Asta susține actualul prefect al Capitalei, care explică faptul că decizia nu are legătură cu explozia de cazuri din ultima vreme, ci cu o hotărâre mai veche a fostei conduceri a prefecturi.

În acest moment în care Capitala a depășit pragul de 4 la mie, rată de incidență, este sau nu obligatorie masca în spațiile publice? Aceasta este întrebarea care ne frământă.

Conform Ordinului Comun dintre Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, din luna mai, masca este deja obligatorie în jurul școlilor și în stațiile de autobuz. Dacă CMBSU consideră necesar, obligativitatea purtării măștii poate fi extinsa.

Așa cum a fost înainte de începerea școlilor în preajma acestora. Iar acum, de la ora 00:00, din această noapte, masca va fi obligatorie în toate locurile menționate mai sus, plus spații aglomarate, targuri, piețe, bâlciuri, transport în comun și la locul de muncă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

De asemenea, fostul prefect Alin Stoica a spus la Aleph News, că dacă CMBSU consideră necesar, poate insititui obligativitatea purtarii mastii și pe Calea Victoriei, cand aceasta este pietonală, sau în Centrul Vechi.

Precizările Prefecturii au fost neclare, astfel că aceasta a anunțat că va transmite clarificări în orele ce urmează.