• O femeie a murit în zona Bâlea Lac.
  • Un turist din Cehia a fost salvat de salvamontiștii și jandarmii din Băile Herculane.
  • Salvamontiștii din Sibiu atrag atenția că zăpada persistă în Munții Făgăraș.

O femeie de 67 de ani a murit în timp ce se afla în zona Bâlea Lac. Victima a făcut stop cardio respirator și nu a mai putut fi salvată de echipajele medicale. La fața locului au intervenit salvamontiști și echipaje SMURD, inclusiv elicopterul medical.

Potrivit Salvamont Sibiu, femeia din Pitești a suferit un stop cardio-respirator. Au intervenit echipa Salvamont de la baza Bâlea Lac și un echipaj SMURD Argeș. De asemenea, a fost alertat elicopterul SMURD Mureș.

Victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul la fața locului.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Un turist din Cehia a fost salvat de salvamontiștii și jandarmii din Băile Herculane

Un turist din Cehia s-a accidentat pe munte și a fost salvat de jandarmii și salvamontiștii din Băile Herculane. Incidentul a avut loc în zona Valea Lungă din munții Cernei.

Potrivit jandarmilor din Caraș-Severin, cinci cetățeni cehi, plecați de șase zile în drumeție pe traseele montane au avut nevoie de sprijinul salvatorilor.

Solicitarea de ajutor a fost primită de serviciul Salvamont Băile Herculane. Salvatorii au fost anunțați că o persoană se află în stare de inconștiență în zona Valea Lungă din munții Cernei. Echipaje de la Jandarmerie și de la Salvamont s-au deplasat în zona indicată, pentru acordarea sprijinului de specialitate și transportarea persoanei la o unitate medicală. Victima a fost transportată la spitalul din Băile Herculane.

„Din cauza traseului foarte greu accesibil, în aproximativ o oră, echipa de salvare a reușit să ajungă în zona indicată. La sosirea echipajului, tânăra se afla într-o stare de letargie, fapt pentru care s-a impus transportarea acesteia la unitatea medicală din Băile Herculane. Intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor a fost răsplătită și de această dată cu cea mai de preț recompensă ce o poate primi un salvator -vă mulțumesc din suflet că ne-ați salvat!”, au anunțat jandarmii pe Facebook.

Jandarmii le recomandă turiștilor care se află în dificultate pe munte, să apeleze numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Salvamontiștii din Sibiu atrag atenția că zăpada persistă în Munții Făgăraș

Salvamontiștii din Sibiu atrag atenția că zăpada persistă în Munții Făgăraș, iar traversarea „limbilor de zăpadă” poate fi periculoasă.

„În zona înaltă a Făgărașului zăpada încă persistă. Atenție la traversarea limbilor de zăpadă”, este avertismentul postat de salvamontiștii sibieni.

„Limba de zăpadă” este omătul rămas sub formă de depozite pe vâlcele şi scocuri înclinate. Reprezintă un risc mare pentru cei care încearcă să le traverseze fără un echipament minim, care include ghete de munte sau bocanci şi beţe de schi.

O căzătură pe o astfel de „limbă de zăpadă” poate fi fatală. La Bâlea Lac sunt, sâmbătă, în jur de 14 grade Celsius, iar temperaturile se vor menține la fel și zilele următoare.