• Sindicaliștii cred că „Poliția Școlară” e un proiect făcut de formă
  • Din cauza pandemiei, structura nu a fost activă anul acesta
  • Robert Similea, părinte: Nu cred că această direcție are ce căuta în școală

Ca părinte, te gândești mereu la siguranța copilului tău. Mai ales atunci când este la școală.

Și poate ai auzit de ”Direcția de Siguranță Școlară”. În septembrie anul trecut, ministrul de interne de atunci, Marcel Vela, anunța înființarea ei, dar până acum nu s-a făcut mare lucru. „Poliția Școlară” ar trebui să combată violența și bullying-ul. Cosmin Andreica, de la sindicatul Europol, crede că acest proiect e o măsură superficială.

„Cu toate că este o structură nouă nu a fost deloc actualizată la nevoile și la riscurile la care sunt expuși astăzi copiii și elevii în România. De aceea am și catalogat-o ca fiind o măsură pur electorală și doar de suprafață”, a declarat Cosmin Andreica.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Robert Similea își duce copilul la o școală privată, unde prezența paznicilor îi aduce liniște. El crede că poliția școlară ar putea contribui la siguranță doar în perimetrul școlii.

„Nu cred că Poliția este în măsură să asigure siguranța copiilor în școli. În școală cred că regulile trebuie să le facă dascălii, profesorii care înțeleg mult mai bine copiii, înțeleg mult mai bine modul în care ei gândesc și acționează”, spune părintele.