• India a aprobat două vaccinuri COVID-19.
  • Eficacitatea generală a vaccinului AstraZeneca/Oxford a fost de 70,42%.
  • Prim-ministrul Narendra Modi a salutat aprobările.
  • Sunt pregătite deja 50 de milioane de doze din vaccinul AstraZeneca.

India a aprobat două vaccinuri COVID-19 dezvoltate de AstraZeneca și de compania locală Bharat Biotech.

Șeful autorității de reglementare a medicamentelor din India a declarat duminică că a dat aprobarea finală pentru utilizarea de urgență a două vaccinuri împotriva coronavirusului, unul dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford și celălalt de compania locală Bharat Biotech.

Eficacitatea generală a vaccinului AstraZeneca/Oxford a fost de 70,42%, în timp ce COVAXIN-ul Bharat Biotech a fost „sigur și oferă un răspuns imun puternic”, a spus V.G. Somani.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca / Oxford este realizat la nivel local de Serum Institute of India, în timp ce Bharat Biotech a făcut echipă cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală, condus de guvern.

Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, are deja în depozite 50 de milioane de doze din vaccinul AstraZeneca.

Prim-ministrul Narendra Modi a salutat aprobările.

”Fiecare indian va fi mândru că cele două vaccinuri care au primit aprobarea pentru folosirea de urgență sunt făcute în India”, a scris pe Twitter premierul Narendra Modi.

India este a doua cea mai afectată ţară de pe glob de pandemie. Până în prezent a înregistrat peste 10 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.