• Experții se așteptau ca virusul să se răspândească extrem de rapid, mai ales în mahalalele indiene
  • India a intrat în carantină totală în momentul în care avea 500 de cazuri confirmate
  • Raportul deceselor raportate la populație e de 0,7 în India și 179 în SUA

Experții au prezis că India, țară cu o populație de 1,3 miliarde, se va confrunta cu milioane de cazuri de coronavirus, mai ales că nu are un sistem medical performant. Iar cel mai grav afectate ar fi urmat să fie comunitățile sărace, unde Covid-19 ar fi făcut ravagii, din cauza igienei precare ori chiar inexistente.

Numai că până acum, India a înregistrat doar 31.000 de infectări și ceva mai mult de 1.000 de morți din cauza coronavirusului. Asta în condițiile în care a făcut aproape 800.000 de teste. Cifre mult mai bune decât cele ale Statele Unite în domeniu: India are o medie de 0,7 la 1 milion de locuitori, iar SUA de 179.

Explicația e că măsurile de carantină impuse de autoritățile indiene au funcționat. E cu atât mai remarcabil încât e vorba despre o izolare națională, ceva fără precedent, în condițiile în care China, singura țară cu o populației mai mare decât India, a aplicat restricții doar la nivelul unor orașe. În plus, măsura a fost aplicată în momentul în care țara avea 500 de cazuri confirmate. Prin comparație, Italia a intrat în carantină când avea aproape 10.000 de infectări.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII