• India a comandat 300 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus neaprobat.
  • Serul se află în continuare în faza a treia a testărilor clinice.
  • Vaccinul este dezvoltat de firma indiană Biological E.

India a comandat 300 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus neaprobat, în vreme ce se luptă cu al doilea val pandemic.

Vaccinul al cărui nume nu a fost încă stabilit este dezvolatat de firma indiană Biological E și care, în prezent, se află în faza a treia a testărilor clinice, dar cu „rezultate promițătoare”, a declarat guvernul federal într-un comunicat, potrivit BBC.

Deși nu a primit nici măcar apropbarea de urgență a acestui vaccin, India a plătit suma de 206 de milioane de dolari pentru cele 300 de doze.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Sub 10% din populația Indiei a primit cel puțin o doză de vaccin

India a administrat până acum puțin peste 220 de milioane de vaccinuri, deși o mare parte din populația sa de 1,4 miliarde este acum eligibilă pentru vaccin.

Mai puțin de 10% din populația Indiei a primit cel puțin o doză de vaccin, în mare parte din cauza lipsei severe de doze. Deși a înregistrat o ușoare scădere privind numărul inficetărilor SARS-CoV-2, India raportează zilnic peste 100.000 de cazuri. Până acum, a înregistrat peste 340.000 de decese cauzate de virus, dar experții spun că numărul este subestimat.