• Vineri au fost raportate 302 decese cauzate de virus.
  • India se pregătește pentru un nou val de cazuri COVID-19.
  • În New Delhi este stare de asediu pe timp de noapte.

India raportează cele mai multe cazuri de la începutul lunii iunie deoarece varianta Omicron depășește Delta în orașe. India a raportat 117.100 de noi cazuri de COVID-19, o creștere de cinci ori într-o săptămână și cele mai multe de la începutul lunii iunie a anului trecut, în timp ce varianta Omicron depășește Delta.

Ministerul Sănătății a raportat vineri, de asemenea, 302 noi decese, ducând totalul la 483.178. Numărul total de infecții se ridică la 35,23 milioane. Numărul de cazuri încă nu a egalat cifrele enorme înregistrate în timpul celui de-al doilea val brutal al pandemiei de anul trecut, când mii de oameni au murit în fiecare zi, iar crematoriile au întreținut non-stop ruguri pentru incinerarea în masă a victimelor.

Infecțiile zilnice aproape că s-au triplat în două zile în această săptămână, o creștere bruscă determinată de varianta extrem de contagioasă Omicron a coronavirusului, care, potrivit unor experți, ar putea din nou provoca o depășire a capacității spitalelor din țară. Bântuită de amintirile celui de-al doilea val, India se pregătește pentru un potop de cazuri de COVID-19, iar autoritățile din mai multe orașe au introdus restricții în încercarea de a ține sub control infecțiile.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În capitala New Delhi a fost impusă o stare de asediu pe timpul nopții, iar restricțiile de circulație în weekend vor începe vineri seara, toți lucrătorii neesențiali fiind rugați să rămână acasă.

Centrul tehnologic Bengaluru a declarat, de asemenea, stare de asediu în weekend, în timp ce centrul financiar extins Mumbai a introdus o stare de asediu pe timp de noapte.