• A patra companie farmaceutică indiană a semnat un acord cu Rusia. Vaccinul rusesc mai este produs în Coreea de Sud, Brazilia și China.
  • Companiile indiene vor începe să producă din aprilie și vaccinurile americane Novavax.
  • În Rusia 3,5 milioane de oameni au primit deja ambele doze de vaccin Sputnik V.

Producătorul de medicamente Strides Pharma Science, cu sediul în orașul Bengaluru, din sud-vestul Indiei, a anunțat vineri că unitatea sa, Stelis Biopharma, a încheiat un parteneriat cu Fondul suveran de investiții al Rusiei pentru a produce cel puțin 200 de milioane de doze de vaccin Sputnik V, devenind a patra companie indiană care va produce vaccinul rusesc, scrie India Narrative.

India urmează să devină astfel unul dintre cei mai mari producători de vaccin Sputnik V din afara Rusiei. Alte țări care produc vaccinul rusesc sunt Coreea de Sud, Brazilia și China.

Vaccinurile vor fi achiziționate în al treilea trimestru al acestui an

Stelis și Fondul de investiții directe din Rusia (RDIF) intenționează să înceapă aprovizionarea cu doze de vaccin în al treilea trimestru al acestui an, a declarat Strides Pharma într-un comunicat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Acordul dintre Stelis și Fondul de investiții directe din Rusia (RDIF) are loc după acorduri similare încheiate de alte trei firme farmaceutice indiene Reddy’s Laboratories, Hetero și Gland Pharma, pentru producerea a sute de milioane de doze de vaccin Sputnik V.

Gland Pharma a încheiat un acord cu RDIF pentru a produce și furniza până la 252 milioane de doze de vaccin Sputnik V, iar producătorul de medicamente Hetero a încheiat un acord pentru fabricarea a peste 100 de milioane de doze.

Peste 3,5 milioane de oameni din Rusia au primit deja ambele doze de vaccin Sputnik V

Vaccinul Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, a fost aprobat în 22 de țări, iar RDIF a semnat acorduri de aprovizionare cu peste 13 țări.

Peste 3,5 milioane de oameni din Rusia au primit deja ambele doze de vaccin Sputnik V. Jurnalul medical The Lancet a publicat luna trecută rezultate care arată că vaccinul are o eficiență de peste 90%.

În India vor fi produse din aprilie și vaccinurile americane Novavax. După ce a produs vaccinul AstraZeneca-Oxford, compania Serum Institute of India (SII) va produce vaccinul Covovax, dezvoltat de gigantul farmaceutic american Novavax.