India intenţionează să introducă o lege pentru interzicerea criptomonedelor private precum bitcoin şi să instituie un cadru pentru o monedă digitală oficială care să fie emisă de banca centrală, conform unei agende legislative a guvernului citată de Reuters.

Legea va „crea un cadru pentru crearea monedei digitale oficiale care urmează să fie emisă de Reserve Bank of India (RBI)”, arată documentul.

Legislaţia, listată pentru dezbatere în actuala sesiune parlamentară, urmăreşte „să interzică toate criptomonedele private din India, dar permite anumite excepţii pentru a promova tehnologia de bază a criptomonedelor şi utilizările sale”, se menţionează pe agenda.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

La mijlocul anului 2019, un grup guvernamental indian a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private, cu închisoare de până la 10 ani şi amenzi grele pentru oricine tranzacţionează monede digitale.

Cu toate acestea, grupul a cerut guvernului să ia în considerare lansarea unei monede digitale oficiale, susţinută de guvern, pentru a funcţiona ca o bancnotă, prin intermediul Reserve Bank of India.

În aprilie 2018, RBI a ordonat instituţiilor financiare să întrerupă toate legăturile cu persoanele fizice sau companiile care tranzacţionează în monedă virtuală.

Cu toate acestea, în martie 2020, Curtea Supremă a Indiei a permis băncilor să gestioneze tranzacţii cu criptomonede, anulând o interdicţie a băncii centrale care ar fi dat o lovitură majoră industriei.

Guvernele din întreaga lume au căutat modalităţi de reglementare a criptomonedelor, dar nici o economie majoră nu a făcut pasul drastic de a pune o interdicţie generală asupra deţinerii acestora, chiar dacă au fost exprimate îngrijorări cu privire la utilizarea abuzivă a datelor consumatorilor şi la posibilul impact al acestora asupra sistemului financiar .