• Noul cod penal introduce schimbări controversate.
  • Sexul în afara căsătoriei și insultarea președintelui sunt interzise.
  • Noile legi vor împiedica turismul și investițiile, spun criticii.

Parlamentul indonezian a aprobat marți un nou cod penal care interzice sexul în afara căsătoriei, cu o pedeapsă de până la un an de închisoare, în ciuda îngrijorărilor că legile ar putea speria turiștii de pe coastele tropicale și ar putea afecta investițiile.

Noul cod, care se va aplica atât indonezienilor, cât și străinilor, interzice, de asemenea, coabitarea între cuplurile necăsătorite. De asemenea, va interzice insultarea președintelui sau a instituțiilor statului, răspândirea unor opinii contrare ideologiei statului și organizarea de proteste fără notificare.

Legile au fost adoptate cu sprijinul tuturor partidelor politice. Cu toate acestea, codul va intra în vigoare abia peste trei ani, pentru a permite elaborarea unor reglementări de punere în aplicare. În prezent, Indonezia interzice adulterul, dar nu și sexul premarital.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Maulana Yusran, șeful adjunct al consiliului indonezian pentru industria turismului, a declarat că noul cod este „total contraproductiv” într-un moment în care economia și turismul încep să-și revină după pandemie.

„Regretăm profund că guvernul a închis ochii. Ne-am exprimat deja îngrijorarea față de ministerul turismului cu privire la cât de dăunătoare este această lege”, a declarat el. Se așteaptă ca sosirile de străini în destinația de vacanță Bali să ajungă la nivelul de dinainte de pandemie de șase milioane până în 2025, a declarat anterior asociația de turism, pe măsură ce insula se recuperează de pe urma impactului COVID-19.

Indonezia încearcă, de asemenea, să atragă mai mulți așa-numiți „nomazi digitali” pe țărmurile sale tropicale prin oferirea unei vize mai flexibile.