• Autostrada A7, Ploieşti – Paşcani, va primi finanţare din PNRR
  • Metroul din Cluj a fost propus pentru finanţare prin PNRR
  • PNRR include investiţii în liniii noi de metrou la Bucureşti
  • A7 şi metroul din Cluj ar urma să fie gata până în 2026
  • PNRR va finanţa porţiunea Iaşi – Târgu Mureş din Autostrada Unirii
  • Autostrada Comornic – Braşov nu este inclusă în PNRR

Pregăteşte-te de apariţia de noi autostrăzi în România, mai ales în partea de est. Cel puţin pe hârtie, la împărţirea banilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă au fost alocaţi 15 la sută din cei peste 30 de miliarde de euro. 

„Finanţăm în continuare dezvoltarea reţelei de autostrăzi în paralel cu promovarea unui transport cât mai puţin poluant. Ne propunem să alocăm pentru acest domeniu 4,5 miliarde de euro. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea anunţă că A7, autostrada care urmează să unească Moldova de sudul ţării pe traseul Paşcani – Ploieşti, va fi integraf finanţată prin PNRR. Bani sunt alocaţi şi pentru Iaşi – Târgu Mureş din Autostrada Unirii, legătura A1 cu Timişoara, dar şi drumul extres Piteşti – Craiova”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis. 

”Ministrul Transporturilor m-a asigurat că proiectele sunt mature şi că putem avea gata tronsoane din A7 până în august 2026. (…) Mai avem două capete din A8 Iaşi – Târgu Mureş, care au studiile de fezabilitate începute.”, a menţionat Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, conform economedia.ro. 

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cristian Ghinea mai spune că prin pilonul de Tranziţie Verde în PNRR sunt alocaţi bani pentru metroul din Cluj, dar şi noi linii de metrou în Bucureşti. 

”În documentul discutat cu Ministerul Transporturilor şi cu care vom merge la Comisia Europeană sunt prevăzute investiţii în linii noi de metrou la Bucureşti şi Cluj.”, a mai spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Autostrăzile din vestul ţării, A1 şi A3, vor deveni mai accesibile prin 6 noduri rutiere ce urmează a fi amplasare pe acestea. Compania de Drumuri a semnat cotractul pentru proiectarea acestora la Cugir în Alba, Sântuhalm în Hunedoara, Bethausen şi Recaş în Timiş, Cruceni în Arad, Spinuş în Bihor.