• România se află în top trei țări din Europa în ceea ce privește schemele de înșelătorii din mediul online.
  • Bogdan Ivan spune că este importantă optimizarea „mecanismului antifake”.
  • Deepfake-urile utilizează o tehnică de învățare profundă cunoscută sub numele de „rețele generative adversariale” (GANs).

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat joi că România se află în top trei țări din Europa în ceea ce privește schemele de înșelătorii din mediul online.

În cadrul unui briefing de presă după ședința de guvern de joi, ministrul a fost întrebat despre stadiul proiectului de raportare a conținutului deepfake, lansat în luna mai.

Acel canal a fost creat în perioada preelectorală tocmai pentru a evita astfel de situații. În clipa în care am deschis acel canal #nofake, am avut foarte multe upload-uri de situații și de scam-uri, separat de nereguli din zona electorală, și automat le-am transmis mai departe către marile platforme Meta, TikTok sau Google. Acestea au fost scoase de pe platforme, iar în clipa de față rediscutăm mecanismul cu aceste mari platforme, a spus Bogdan Ivan.

Recomandări

ZELE VREA TOMAHAWK
NEOM INAUGUREAZĂ SINDALAH
BEZOS ÎȘI APĂRĂ ZIARUL
NETFLIX LANSEAZĂ MOMENTE
MAPN VREA LEGE PT DRONE
CANICULA UCIDE

Din punctul lui de vedere, este importantă optimizarea „mecanismului antifake” și colaborarea continuă cu platformele online pentru a combate înșelătoriile.

Deepfake-urile utilizează o tehnică de învățare profundă cunoscută sub numele de „rețele generative adversariale” (GANs), care implică două rețele neurale: un generator și un discriminator.

Citește și