• Peter Thiela fost de-a lungul anilor: fondator al Silicon Valley, megadonator al lui Trump, susținător al criptomonedelor, sceptic în privința democrației
  • Mai multe surse au declarat pentru Insider că Thiel a început să furnizeze informații în calitate de „sursă umană confidențială”, sau CHS, lui Johnathan Buma, un agent FBI din Los Angeles
  • Un asociat de lungă durată al lui Thiel a declarat pentru Insider că a ajutat la recrutarea miliardarului ca informator

Peter Thiela fost de-a lungul anilor: fondator al Silicon Valley, megadonator al lui Trump, susținător al criptomonedelor, sceptic în privința democrației.

Dar există încă o altă activitate a lui Thiel, una care a rămas secretă până acum: informator al FBI, scrie Insider.

În vara anului 2021, a aflat Insider, Thiel a început să furnizeze informații în calitate de „sursă umană confidențială”, sau CHS, lui Johnathan Buma, un agent FBI din Los Angeles specializat în investigarea corupției politice și a campaniilor de influență străină.

Recomandări

CE SPUNE MELANIA?
DISCUȚII STARMER-TRUMP
NE ÎNTÂLNIM LA MIJLOC
IOHANNIS E REFUZAT
DEL REY SE CĂSĂTOREȘTE
SURPRIZE, SURPRIZE

Charles Johnson, un asociat de lungă durată al lui Thiel și o figură notorie în mișcarea de extremă dreapta pe care Thiel a subvenționat-o timp de un deceniu, a declarat pentru Insider că a ajutat la recrutarea miliardarului ca informator, prezentându-l pe Buma.

O sursă care cunoaște relația lui Thiel cu FBI, a cărei identitate este cunoscută de Insider, dar care a insistat să rămână anonimă, a confirmat spusele lui Johnson, spunând pentru Insider că Johnson a intermediat o relație între Thiel și Buma. Insider a reușit să confirme, prin intermediul unei surse suplimentare, că FBI l-a adăugat pe Thiel pe lista sa oficială de informatori înregistrați.

O altă sursă apropiată lui Thiel a declarat pentru Insider că, deși nu a putut confirma că Thiel a fost un CHS, Thiel a vorbit ocazional cu Buma. Sursa a declarat că orice asistență pe care Thiel ar fi putut să o ofere FBI ar trebui înțeleasă ca parte a distanțării treptate a lui Thiel de Trump și de mișcarea MAGA mai largă, care a criticat în mod viguros FBI și alte agenții federale de aplicare a legii.

Citește și: