• Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) verifică stațiile de carburant unde s-a vândut benzină la bidon.
  • Iohannis: Totul a pornit de la un fake-news care s-a propagat.
  • Iohannis: Jurnaliștii serioși trebuie să fie atenți ce informații transmit.
  • Ciucă: Nu voi permite nimănui să profite de această situație.

Un fake-news a ținut oamenii la cozi kilometrice marți seara. Președintele Klaus Iohannis te face atent să nu mai crezi tot ce circulă pe net. Asta, în timp ce, premierul transmite comercianților că îi va pedepsi dacă, din lăcomie, subminează economia țării.

Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake-news o astfel de panică și trebuie să fim foarte atenți și cu informațiile pe care le primim, iar jurnaliștii serioși și redacțiile serioase trebuie să fie foaarte atente ce informații preiau și transmit mai departe”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Și prim-ministrul Ciucă a comentat situația.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată, provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei transmite din nou că nu sunt probleme cu aprovizionările și că nu este cazul să te sperii că ar dispărea benzina de la pompă.

Cei doi mari producători sunt pregătiți și pot să aprovizioneze toate stațiile. Nu avem absolut nicio problemă cu stocurile de petrol”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.