Un focar de infecţie Covid-19 a fost declarat la Autoritatea Navală Română, după ce mai mulţi angajaţi au fost testaţi pozitiv. Şi la Curtea de Conturi au fost confirmate două cazuri de infectare.

Conform DSP Constanţa, trei persoane care lucrează la Autoritatea Navală Română au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, după ce, în zilele precedente, alţi doi angajaţi ai instituţiei au fost pozitivaţi.

În acest sens, se poate considera că avem de-a face cu un focar COVID-19 în ANR.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

DSP Constanţa a pornit o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a se identifica toţi angajaţii care au fost în contact direct cu cele cinci persoane confirmate pozitiv. Cei care vor fi consideraţi contacţi direcţi vor intra în carantină la domiciliu pentru următoarele 14 zile şi vor fi testaţi, în eventualitatea în care vor prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

În acest moment, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.

Prefectura Constanţa a anunţat şi că au fost confirmate două cazuri de infectare la Curtea de Conturi, dar aici nu s-a declarat focar.

Un caz a fost confirmat pe data de 11 august, iar cel de-al doilea în 12 august. Ancheta epidemiologică este în curs, condusă de DSP Constanţa.