• Guvernul a adoptat azi, prin HG, trecerea Insulei Belina și a Brațului Pavel în administrarea „Apelor Române”, de la CJ Teleorman
  • Executivul va anula și contractele cu Tel Drum
  • În dosarul „Belina” au fost achetați mai mulți social-democrați

Insula Belina va trece, în sfârşit în administrarea Guvernului, după mai mulţi ani în care aceasta a fost condusă de CJ Teleorman.

„Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în care Insula Belina şi braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului şi ai lui Dragnea, astăzi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina şi a Braţului Pavel”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul anulează, printr-o decizie care va fi adoptată azi, şi contractele făcute de CJ Teleroman, condus de PSD, cu Tel Drum.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Judeţean, adică beneficiarul Tel Drum. Practic preluarea va fi curată, apoi trebuie văzut tot ce s-a construit ilegal în Insula Belina şi trebuie dispuse toate măsurile necesare. Ministerul Mediului va trebui să vină cu o HG în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina şi a Braţului Pavel”, a explicat premierul.

Insula Belina a făcut mai mulţi ani obiectul unui dosar DNA în care au fost anchetaţi mai mulţi social-democraţi, dar şi Sevil Shhaideh.

Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în Dosarul „Belina”, pentru abuz în serviciu. Procurorii DNA au spus că, în 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman. Apoi, zona a fost închiriată unei firme private.

Un pilot a povestit procurorilor în luna februarie a acestui an că îl transporta frecvent pe Liviu Dragnea în Insula Belina, iar transferul ar fi fost efectuat în baza unui contract plătit cu PSD.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a iniţiat chiar şi un proiect de lege prin care voia să transforme Insula Belina într-un paradis fiscal.