Insula-stat care a înregistrat zero cazuri noi de coronavirus, pentru prima dată din luna februarie

Sursă foto: Profimedia
  • Singapore nu a mai înregistrat cazuri noi de Covid-19, pentru prima dată din luna Februarie
  • Focarul dintre cei peste 54.000 de lucrători a forțat o regândire a managementului și dependenței statului Singapore de forța sa de muncă
  • La cămine, autoritățile au permis majorității muncitorilor să se întoarcă la muncă

Singapore nu a mai înregistrat cazuri noi de Covid-19, pentru prima dată din luna februarie, pe măsură ce orașul-stat și-a revenit după apariția unui focar în căminele de muncitori migranți – care la un moment dat a contribuit la mai mult de 1.000 infectări pe zi, relatează Bloomberg.

Potrivit unei declarații de marți a Ministerului Sănătății, nu s-au înregistrat nici cazuri comunitare, nici în căminele pentru muncitori străini.

Focarul apărut între cei peste 54.000 de lucrători din cămine a forțat o regândire a managementului și dependenței statului Singapore de forța sa de muncă cu salarii mici, fiind unul dintre primele exemple de impact disproporționat al pandemiei asupra grupurilor vulnerabile.

La cămine, autoritățile au permis majorității muncitorilor să se întoarcă la muncă. Pentru a reduce riscul de infectări reînnoite, căminele pun în aplicare măsuri, cum ar fi minimizarea contactului între muncitori și testarea regulată a acestora.

Singapore se află în acest moment în a doua fază din trei a redeschiderii economice, care cuprinde reluarea activității magazinelor și restaurantelor după o carantină parțială din aprilie.

De la redeschiderea din iunie, autoritățile au mai ușurat restricțiile privind numărul de persoane care se adunau la nunți și au permis redeschiderea cinematografelor și hotelurilor.

De asemenea, caută modalități de a-și deschide frontierele în condiții de siguranță, după ce focarul de virus a generat pierderi record.