• A doua rundă de întâlniri între Dacian Cioloş şi liderii PNL şi UDMR a fost anulată.
  • Decizia a fost luată după ce Florin Cîţu a anunţat că PNL a decis să nu susţină guvernul Cioloş.
  • PNL anunță că va demara noi negocieri cu toate partidele, dacă cei de la USR nu fac majoritate. Premierul interimar exclude negocieri cu cei de la AUR.
  • Dacian Cioloș anunță că partidul pe care-l conduce va prezenta în Parlament un guvern, „indiferent ce se va întâmpla”

UPDATE 15:30.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a spus, vineri, că face în continuare apel la responsabilitatea PNL şi anunţă că propune, săptămâna viitoare, un guvern „indiferent ce se întâmplă”. „Până duminică după-amiază, PNL ştie unde ne găseşte dacă are idei (…). Acum, nu mai târziu”.

Cioloş a spus că a constatat că PNL refuză să negocieze cu premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis. „Nu e momentul să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”, a transmis Dacian Cioloş.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Fac apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern. Eu sper să putem găsi soluţia. În aceste condiţii, USR, pentru a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, rămâne în continuare determinat. Şi eu, ca premier desemant rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu susţinere pentru un Guvern”, a spus Cioloş.

Acesta a spus că îi mai aşteaptă pe liberali până duminică după-amiaza, când USR va avea o şedinţă a Comitetului Politic în care se va discuta despre programul de guvernare şi lista de miniştri.

„Până duminică, dacă PNL e în continuare interesat de discuţii ştie unde să ne găsească. Oricum noi mergem înainte, şi, cum am spus, până la începutul săptămânii viitoare vom face o propunere în Parlament, indiferent ce se întâmplă”, a mai spus Dacian Cioloş.

Preşedintele USR a atras atenţia că România este în situaţie de criză şi nu e momentul „să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”.

„Acum, nu mai târziu. E o urgenţă să oferim soluţii”, a mai spus preşdintele USR.

Întrebat dacă USR va negocia cu PSD pentru a face rost de 234 de voturi pentru a trece Guvernul, dacă are doar 80, Cioloş a spus că „PNL a negociat cu PSD. Au avut un guvern împreună, aşa încât nu cred că e cazul să ne dea nouă lecţii cu cine să negociem şi cu cine nu”.


Reprezentanţii USR anunţă că s-a anulat întâlnirea între Dacian Cioloş şi liderii PNL şi UDMR. Vineri după-amiază, urmează declaraţii de presă la sediul USR.

Decizia vine după ce liberalii au decis să nu susţină în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloş. Preşedintele PNL Florin Cîţu a spus că USR a rupt coaliţia votând moţiunea de cenzură.

Dacă Cioloş nu va face altă majoritate, PNL va demara noi negocieri cu toate partidele, excluzând, însă, AUR.