Întâlnirea în format Ramstein a fost amânată pe termen nelimitat. Subiectele abordate erau cel al rachetelor cu rază lungă și aderarea Ucrainei la NATO

Cod roșu de întâlniri anulate! Uraganul din America a ras de pe fața pământului întâlnirile mai marilor lumii. Întâlnirea în format Ramstein, a fost amânată, după ce Biden a anunțat că nu mai ajunge.

Întâlnirea urma să aibă loc sâmbătă – la baza aeriană americană Ramstein din apropiere de Frankfurt – și ar fi dezbătut situația războuiului din Ucraina.

Printre cele mai importante subiecte pe ordinea de zi erau cel al rachetelor cu rază lungă de acțiune și aderarea Ucrainei la NATO.

Și cum o ușă se închide, alta se deschide. Zelenski se mulțumește cu mai puțin. A mers în Croația la un summit cu șefi din Europa de Est. Summitul de la Dubrovnik a reunit președinți, premieri și miniștri de externe din 12 țări, inclusiv de la noi.

Între timp, Ucraina vrea să ridice interdicția de a exporta arme ca să poată să câștige bani.

Zelenski crede că astfel, ar putea să-și crească industria de apărare. Exporturile de drone ar putea genera până la 20 de miliarde de dolari pentru Ucraina, bani necesari pentru a dezvolta producția internă. Bugetul apărării al Ucrainei e de doar 6 miliarde de dolari, departe de a fi suficient pentru a acoperi cererea de drone pe front, arată o analiză a Financial Times.

Exit mobile version