• China impune sancțiuni împotriva lui Mike Pompeo și altor 27 de aliați ai lui Donald Trump.
  • Ministerul de Externe din China a spus că aliații lui Trump sunt „mincinoși și trădători”.
  • Decizia a venit după ce Mike Pompeo i-a acuzat pe chinezi de „genocid în cazul musulmanilor Uiguri”.

China a anunțat că impune sancțiuni împotriva aliaților lui Donald Trump și-i numește „mincinoși și trădători”, relatează The Guardian.

Ministerul de Externe din China a spus că Mike Pompeo, fost secretar de stat al Statelor Unite ale Americii și fost director al Agenției Centrale de Informații, și alți 27 de aliați ai lui Donald Trump vor fi sancționați.

China a luat această decizie ca răspuns la acțiunile oficialilor SUA care au „intervenit în problemele interne ale Chinei și au subminat interesele țării”, conform unui comunicat emis.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Oficialii chinezi au mai spus că atât Mike Pompeo, cât și ceilalți 27 de aliați ai lui Donald Trump, au promovat și derulat o serie de acțiuni „nebunești” care au jignit poporul chinez și au destabilizat relația dintre China și SUA.

Decizia Chinei vine imediat după ce Mike Pompeo i-a acuzat pe chinezi de „genocid în cazul musulmanilor Uiguri”.

„Acești oameni, dar și familiile lor, nu mai au voie să intre în China, Hong Kong sau Macao. Atât ei, cât şi instituţiile asociate cu ei au interdicţia de a face afaceri cu China”, spune comunicatul Ministerului de Externe din China.