• Persoanele confirmate cu virusul COVID-19 nu mai sunt obligate să se interneze în spital.
  • CCR anulează eforturile de până acum de a preveni coronavirusul.
  • Primii pacienţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus au cerut să fie externaţi.

COVID-ul se poate plimba nestingherit pe străzi. Pacienţii testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 nu mai pot fi obligaţi să se interneze în spital, conform unei decizii CCR, publicată în Monitorul Oficial.

Trei pacienţi au cerut ieri să fie externaţi din spitalul „Victor Babeș”. Ei se vor afla în evidenţa medicului de familie, dar nu există nicio siguranţă că vor respecta regulile de izolare.

Premierul Ludovic Orban le recomandă pacienţilor să ignore decizia CCR şi a spus că la începutul săptămânii viitoare se va aproba un proiect de lege care să reglementeze situaţia celor infectaţi.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Până atunci, România are cea mai abruptă creştere a noilor cazuri de contaminare cu noul coronavirus din Europa de Est.

„O persoană care este internată în spital şi spune că vrea să plece acasă mâine, conform acestei hotărâri i se poate permite să plece acasă, deşi are o boală contagioasă şi care ar putea să contravină altor drepturi ale persoanelor sănătoase, de a li se apăra sănătatea.

Se mizează pe responsabilitatea personală. Avem trei pacienţi care au cerut să se externeze ieri”, a declarat Ioan Emilian Imbri, manager la Spitalul „Victor Babeş”.