• Un film de spionaj politic se poate scrie din interogatoriul directorului Black Cube, suspectat de crimă organizată
  • Acesta spune că firma de informatii din Israel o spiona pe Laura Codruța Kövesi, cu acordul SRI
  • Este o poveste halucinantă, care se afla pe prima pagina a cotidianului israelian Haaretz

Dan Zorela, CEO-ul Black Cube, a fost interogat de către poliția israeliană, povestind despre cum a ajuns să o spioneze pe fosta șefă DNA Laura Codruta Köveși – el fiind acuzat și Black Cube fiind acuzat de poliția israeliană că a înființat o organizație criminală, că e membru al acesteia, că e suspectat de hărțuire, infracțiuni cibernetice, spargerea computerelor în mod ilegal și vătămarea unui oficial public din România.

Sorina Matei, corespondent Aleph News: „Povestea este în sine foarte interesantă, asta redau și jurnaliștii de la Haaretz. Dan Zorela, care, spun jurnalistii, este cetățean romano-israelian, povesteșe că a fost contactat la finalul anului 2016 de fostul ofițer anti-tero al SRI, Daniel Dragomir, printr-o serie de intermediari ; a discutat cu el de două ori, Daniel Dragomir prezentându-se ca un front al serviciului român de informații privat și încercand să pună la punct o afacere a statului, respectiv compromiterea și spionarea fostei șefe a DNA. Dan Zorela spune că a luat din România 149.000 euro, a vorbit cu fostul șef al Mossad-ului, Meir Dagan, a verificat informația dacă într-adevăr este operațiunea statului român. Meir Dagan, fostul șef Mossad și președinte al Black Cube spune că i-a confirmat această informație și ca atare, au pus la cale spionarea în România a Laurei Codruța Köveși. Ciudat este că Meir Dagan, după această discuție, a murit, ca atare nu se poate confirma dacă și cum a confirmat informația fostul șef al Mossad.
Cert este că ofițerii israelieni au fost prinși în România – asta a fost și surprinderea lor – și au fost judecați și trimiși în Israel”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN