Interogatoriul directorului Black Cube, film de spionaj politic. Compania o spiona pe Kovesi cu acordul SRI

Dan Zorela, CEO-ul Black Cube, a fost interogat de către poliția israeliană, povestind despre cum a ajuns să o spioneze pe fosta șefă DNA Laura Codruta Köveși – el fiind acuzat și Black Cube fiind acuzat de poliția israeliană că a înființat o organizație criminală, că e membru al acesteia, că e suspectat de hărțuire, infracțiuni cibernetice, spargerea computerelor în mod ilegal și vătămarea unui oficial public din România.

Sorina Matei, corespondent Aleph News: „Povestea este în sine foarte interesantă, asta redau și jurnaliștii de la Haaretz. Dan Zorela, care, spun jurnalistii, este cetățean romano-israelian, povesteșe că a fost contactat la finalul anului 2016 de fostul ofițer anti-tero al SRI, Daniel Dragomir, printr-o serie de intermediari ; a discutat cu el de două ori, Daniel Dragomir prezentându-se ca un front al serviciului român de informații privat și încercand să pună la punct o afacere a statului, respectiv compromiterea și spionarea fostei șefe a DNA. Dan Zorela spune că a luat din România 149.000 euro, a vorbit cu fostul șef al Mossad-ului, Meir Dagan, a verificat informația dacă într-adevăr este operațiunea statului român. Meir Dagan, fostul șef Mossad și președinte al Black Cube spune că i-a confirmat această informație și ca atare, au pus la cale spionarea în România a Laurei Codruța Köveși. Ciudat este că Meir Dagan, după această discuție, a murit, ca atare nu se poate confirma dacă și cum a confirmat informația fostul șef al Mossad.
Cert este că ofițerii israelieni au fost prinși în România – asta a fost și surprinderea lor – și au fost judecați și trimiși în Israel”

Exit mobile version