• Circa 500 de corturi au fost amplasate de migranți în centrul Parisului.
  • Aceștia au rămas fără adăpost după dezmembrarea unei tabere.
  • Poliția din Paris a reacționat violent, fapt care l-a șocat și pe ministrului de Interne.

Poliția din Paris a recurs la o intervenție violentă la o tabără de migranți improvizată chiar în centrul capitalei Franței, notează BBC. Oamenii legii, migranții și activiștii s-au ciocnit în timpul nopții, iar Gérald Darmanin, ministrul de Interne, a reacționat pe Twitter catalogând această intervenție a polițiștilor drept una „șocantă” și a ordonat poliției să prezinte un raport complet cu privire la acțiunile lor.

Circa 500 de corturi au fost îndepărtate din Place de la République, ocupanții fiind uneori atacați cu brutaliate de poliție. Migranții fără adăpost au declarat că sunt obligați să locuiască pe stradă, la o săptămână după ce sute dintre ei au fost lăsaţi fără adăpost după dezmembrarea unei tabere.

Francezii, tot mai revoltați împotriva polițiștilor

Activiștii au sărit de partea migranților, iar oamenii legii au folosit gaze lacrimogene și au urmărit oamenii pe străzi, lovind numeroase persoane cu bastoanele din dotare. Poliţia a transmis că instalarea corturilor în piaţa Place de la République este „ocupare ilegală a spaţiului public” şi de aceea a procedat la evacuarea imediată.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

În acest an, în Franța au avut loc mai multe proteste împotriva brutalității poliției și a presupusului rasism. Președintele Emmanuel Macron a adoptat o politică dură față de migranții ilegali, dintre care mulți își văd destinația finală ca fiind Regatul Unit, prin Calais.