• „Vrem să ne constituim de fapt în alternativa la actuala paradigmă pe care echipa care a condus USR Plus a impus-o în ultimii 4 ani și jumătate”.
  • Echipa Ghinea – Barna – Drulă până acum, și cei din jurul lor, au condus mai degrabă într-un mod autoritar și neincluziv pentru ceea ce înseamnă opoziție minoritară internă”.
  • Interviul cu Irineu Darău: duminică, la 21.55, pe Aleph News.

Mă gândesc foarte serios (n.r să candidez)…Sunt în această echipă „Curaj” cu care voi discuta…

Echipa asta funcționează în continuare…

Funcționează, suntem împreună, suntem chiar mai mulți decât am fost la momentul alegerilor, încercăm să strângem toate energiile din USR Plus care sunt nemulțumite de stadiul actual, să venim cu soluții pentru partid și să ne constituim de fapt în alternativa – nu în calea 3, nu în calea 5 – în actuala paradigmă pe care echipa care a condus USR Plus în ultimii 4 ani și jumătate. Vrem să demonstrăm că avem o viziune pentru partid diferită și care va duce la performanță”, a anunțat senatorul USR Plus, în emisiunea OFF/OnTheRecord pe Aleph News.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Irineu Darău a vorbit și despre problemele interne ale USR, spunând că echipa Ghinea – Barna – Drulă au condus partidul în ultimii 4 ani și jumătate „mai degrabă într-un mod autoritar și neincluziv”.

„Inevitabil, măcar acum, câteva săptămâni, Cătălin Drulă va fi președintele interimar al partidului. Și cred că el este în fața unei alegeri foarte importante. Chiar dacă de aproape 5 ani el este în aceeași echipă majoritară în Biroul Național și conduce destinele USR și la europarlamentare, când am fost mai sus, dar și în ultimii 3 ani în care am scăzut, cred că el are o șansă să reseteze ceva, să renunțe la un mod de forță de a conduce partidul, și să treacă la un mod inclusiv pentru toate grupările. Echipa Ghinea, Barna, Drulă până acum, și cei din jurul lor, au condus mai degrabă într-un mod autoritar și neincluziv pentru ceea ce înseamnă opoziție minoritară internă.

Adică cine nu e cu mine e împotriva mea…

Da”, afirmă Irineu Darău.

Irineu Darău a obținut 3300 de voturi în turul I al alegerilor pentru președinția USR din 2021, iar platforma „Curaj” a obținut 2 mandate (8,86%) în Biroul Permanent Național al USR.

Urmărește interviul cu senatorul Irineu Darău și dezvăluirile din USR, duminică, 20 februarie 2022, de la 21.55, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.