• Constantin Toma: Sunt adeptul unei reforme administrative corecte pentru că ar trebui pe lângă localitățile puternice să vină și alea slabe. De exemplu, în județul Buzău sunt comune de 300-400 de oameni din care vreo 200 nu mai sunt acolo, lucrează în străinătate. Și ai acolo și primar, și viceprimar și consiliu local, post de poliție, de jandarmi.
  • Constantin Toma: Pentru noi ca primari sau președinți de consilii județene avem foarte puține competențe. Totul se judecă la București, aproape totul. În mod normal, noi producem bani, banii ăștia se duc toți la București și de acolo stau cu mâna întinsă la reechilibrare bugetară pentru că se cheltuie o mulțime de bani cu acest aparat imens din zona bugetară.
  • Constantin Toma: Pregătim un referendum pentru că legea spune așa – să ții referendumuri în cele două localități care vor voluntar să se unească, prezență la vot 30% minim la Țintești, 30% minim la Buzău, 50% plus 1 ca să fie validat. Referendumul este pe 26 septembrie. Ne batem serios să iasă treaba ca lumea.

Sâmbătă, 14 august, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Ce a făcut ca primar în Buzău? Care sunt problemele cu care se confruntă orașul? Ce proiecte pregătește pentru oraș? De ce vrea să extindă Buzăul prin referendum?  Care sunt reformele necesare României și ce propune guvernanților? Ce se s-a întâmplat cu propunerile sale pentru PNRR? Cum vrea să transforme Buzăul într-un oraș verde?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI