• Nicolae Noica: Liberalii au o mare datorie și, dacă nu vor rezolva acest lucru, eu consider că e o situație foarte gravă. În București, în Piața Amzei, se găsesc Așezămintele Ion IC Brătianu. Este vorba de casa în care a locuit Ion IC Brătianu, între 1911 și 1927, până la moartea sa. El a stat aici cât a fost premier.
  • Nicolae Noica:  La un guvern de coaliție în primul rând trebuie să ai un premier bun care să știe să negocieze și să fie ferm. Am fost ministru în cele trei guverne CDR – Ciorbea, Radu Vasile și Mugur Isărescu.
  • Nicolae Noica: La Biblioteca Academiei sunt aproape 10.000 de monede de aur, de o valoare inestimabilă. Sunt manuscrise vechi, caietele lui Eminescu originale, biblii. De la donatori. Avem un tezaur formidabil. Mi s-a atras atenția că Ceaușescu, la sfatul unor oameni mai citiți, a spus să facă o evaluare ca atunci când fac un împrumut să gireze cu bunurile

Duminică, 3 ianuarie, Nicolae Noica, directorul Bibliotecii Academiei Române și fost ministru al Lucrărilor publice în guvernele CDR, intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cine este Nicolae Noica? Cum erau ședințele Guvernului CDR? Care este condiția ca actuala coaliție să reziste? De ce sunt importante lucrările publice? Cum a ajuns Nicolae Noica  de la inginerie la Academie? Ce comori se ascund la Biblioteca Academiei? Dar în Piața Amzei din București? Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsurile în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI