• Roxana Bojariu: „Schimbarea climatică actuală, spre deosebire de cele din istoria geologică a Pământului, e rapidă, se petrece extraordinar de repede, și-atunci trebuie să studiezi și în același timp să vii și cu soluții. Și soluțiile trebuie să fie fundamentate științific, nu politic”.
  • Roxana Bojariu: „Și noi avem semne că trăim schimbarea climei, dar în Africa sunt semnele mult mai dure și pot să provoace chiar migrații. Acolo nu mai apă, nu mai ai de mâncare, pleci. Și unde te duci? Te duci în Europa. Și ăsta e încă un factor pentru care Europa e mult mai atentă la schimbarea climei, pentru că peste ea vin și migranți climatici”.
  • Roxana Bojariu: „Cercetarea, în general, în România este subfinanțată de aproape 30 de ani. Asta este bogăția pe care o căutăm ca înlocuitor al petrolului, al cărbunelui. În viitor, practice, vom folosi totul, bine gândit, bine proiectat, cu tehnologii noi, care să folosească eficient energia. Deci știință și tehnologie. Ori, aici, din păcate, noi am pierdut ritmul. Degeaba ai bani europeni pentru PNRR”.

Sâmbătă, 19 iunie, Roxana Bojariu, climatolog ANM, intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Care e diferența între vreme și climă? Sunt schimbările climatice fatale? Ne putem adapta? Cum afectează România și care sunt principalele semnale? De ce plouă atât de mult? Ce rol au schimbările climatice și cum putem să le facem față? Care sunt țările cele mai interesate să combată schimbările climatice? Cât de pregătită este România să combată schimbarea climei? Sunt interesați politicienii români de mediu? Cum ajută climatologia oamenii de afaceri?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR