• Prefectul Capitalei anunță că pentru moment Bucureștiul nu va fi carantinat
  • Antreprenorii din HoReCa rămân în continuare afectați din cauza incertitudinii
  • Restaurantele pierd din personal pe fondul problemelor legate de șomajul tehnic

Nu putem exclude carantina în București! Vom ajunge acolo în câteva zile! E declarația ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, și contrazice anunțul făcut de prefectul capitalei.

Alin Stoica a spus că în momentul de față carantinarea Bucureștiului este exclusă. În schimb, vei fi verificat dacă respecți măsurile de siguranță, în parcuri, mall-uri și spațiile aglomerate.

După cum v-am spus și mai devreme în această ședință s-a decis prelungirea măsurilor pe care le știți și care sunt în vigoare și astăzi. Sunt măsurile sanitare, purtarea măștii, igiena, să nu ne deplasăm și să nu creem aglomerații în mijloacele de transport în comun, în piețe în mall-uri.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vor fi prelungite cu 14 zile, dacă nu mai intervin și alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. Este foarte important ca populația să respecte măsurile și cel mai bine este săo respecte de bunăvoie.”, a explicat Alin Stoica, Prefectul Capitalei.

Ce spun atreprenorii

Mihail este antreprenor și spune că pierderile survenite în urma unei eventuale carantine în Capitală vor fi enorme. Nu s-a apucat să calculeze. Încearcă să fie optimist. Nu sunt importante estimările făcute de antreprenori, spune el, ci măsurile luate de autorități.

Eu am constatat ieșind la plimbare prin Ikea, Dedeman, Kaufland, mii de oameni. Mii de oameni care stăteau înghesuiți unii între alții. Cum se poate? Adică acolo mergi și în altă parte nu merge. Dacă e să o facem, hai să o facem serios. Închidem tot. Oamenii respiră aeclași aer chit că ai masca pe gură tot inspiri ceva.”, a menționat Mihail Spantoveanu, proprietar Baraka.

Cătălin Mahu deține mai multe restaurante în București. Și el continuă să sufere de pe urma acestei situații. Cu atât mai mult când Guvernul nu îi dă nicio mână de ajutor. Angajații lui au plecat unul după altul pentru că nu au mai putut supraviețui doar din șomajul tehnic.

Față de sfârșitul lui 2019, în acest moment mai avem cam 35-40% din angajați. Pentru că respectivii nu au putut să stea în șomaj tehnic. Au o familie pe care trebuie să o întrențină. Au chirii de plătit, au rate la bancă. Din punct de vedere al cifrei de afaceri suntem undeva la 25% față de 2019. Nu poți acum să închizi restaurantul acum să îl deschizi. Acum să-l închizi acum să-l deschizi”, a precizat acesta.