Premierul Florin Cîţu le transmite bucureştenilor care se întreabă dacă intră în carantină sau nu să nu asculte de scenarii şi să aştepte decizia. Cîţu spune că nu se închid şcolile.

Întrebat ce le transmite bucureştenilor care se întreabă dacă intră în carantină sau nu, Florin Cîţu a răspuns: „Să nu asculte de scenarii şi să aştepte decizia”.

Rata de infectare de peste 6 la mie nu reprezintă singurul element de luat în calcul pentru o eventuală carantinare: „Trebuie să vorbim şi cu alţi specialişti. Când luăm o decizie, o anunţăm”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Premierul a precizat că atunci când rata de infectare depăşeşte 6 la mie „începem să ne uităm la toate datele”.

Ministerul Sănătăţii are o şedinţă la ora 13.00, a spus Cîţu, iar Prefectura Capitalei încă nu a trimis raportul privind situaţia actualizată.

Întrebat dacă se închid şcolile, premierul a răspuns: „Nu, nici la Timişoara nu s-au închis” (în Timişoara şcolile sunt închise – n.r.).

Ne uităm la informaţiile pe care le avem. Am luat măsuri, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns aici. Am putea să oprim singuri pandemia dacă am respecta regulile. Aceleaşi reguli au fost în decembrie şi au scăzut cazurile”, a afirmat premierul.