• Pentru a intra în Italia, e nevoie de un test negativ pentru Covid-19
  • Italia descurajează călătoriile în străinătate până de Bobotează
  • Între 21 decembrie și 6 ianuarie, toți turiștii care sosesc în Italia sunt obligați să se autoizoleze 10 zile

Carantina nu mai e obligatorie pentru străinii care vin în Italia.

De azi și până la 21 decembrie, poți să vii în Italia efectuând un test PCR negativ. Între 21 decembrie și 6 ianuarie, toți turiștii care sosesc în Italia sunt obligați să se autoizoleze 10 zile.

România continuă să fie supravegheată special pe „Lista C” în Italia, ceea ce înseamnă că până la 15 ianuarie 2021 ești nevoit să prezinți un test PCR negativ. Dar în ceea ce privește restricțiile de sărbători, dacă ai rezidența în Italia sau vii pentru probleme de muncă sau de sănătate urgente, poți doar să prezinți testul PCR și nu ești nevoit să efectuezi carantina de 10 zile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Înainte de plecare, cei care vor să călătorească trebuie să verifice site-ul Ministerului Afacerilor Externe pentru lista celor 27 de țări din Europa și din lume care impun restricții.

Fiecare țară are anumite condiții, de exemplu Croația este cea mai recentă țară care de la 1 decembrie îți cere un test PCR negativ la intrare, Ucraina în schimb îți cere și o asigurare medicală pentru Covid-19, iar dacă vrei să mergi în Belgia și stai mai mult de 48 ore, ai nevoie de o carantină de 7 zile și de un test PCR negativ.