• 18 persoane au murit în urma inundațiilor din Brazilia.
  • Mai mult de 280 de persoane au fost rănite din cauza inundațiilor care au afectat statul Bahia.
  • Două baraje au fost dărâmate de apele puternice.

Inundațiile puternice s-au soldat cu cel puțin 18 decese și cu peste 280 de răniți în regiunea de nord-est a Braziliei, conform datelor transmise de autorități. Inundațiile au afectat aproape 40 de orașe din statul Bahia, a declarat guvernatorul Rui Costa reporterilor în orașul Ilheus, unul dintre cele mai afectate orașe.

„Aceasta este o tragedie masivă. Nu-mi amintesc să fi văzut așa ceva în istoria recentă a Bahia, având în vedere numărul de orașe și case implicate. Este cu adevărat terifiant, sunt atât de multe case și străzi care sunt complet sub ape”, a declarat Costa. 35.000 de persoane au fost forțate să își părăsească locuințele, potrivit agenției de protecție și apărare civilă din Bahia.

Barajul Duas Ilhas s-a rupt duminică în orașul brazilian Jussiape, crescând râurile deja umflate și inundând zonele din jur. Primarul din Jussiape, Eder Aguiar, a dat vina pe schimbările climatice pentru această devastare. „Știm că ploaia poate fi văzută ca o binecuvântare de la Dumnezeu, dar că, din cauza dezechilibrului ecologic pe care noi, oamenii, l-am provocat, poate fi prea multă, provocând daune grave”, a declarat Aguiar.

Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT

„Cu mare tristețe am putut asista la ruperea barajului Duas Ilhas, principala sursă de apă potabilă a orașului nostru. Acest lucru a provocat o creștere bruscă a nivelului râului Contas, ceea ce a dus la inundarea străzilor din orașul nostru”, a adăugat el. Barajul Duas Ilhas a fost al doilea care s-a rupt în două zile. Un baraj din orașul Itambé, tot în Bahia, s-a rupt sâmbătă târziu.Meteorologul Robert Shackelford de la CNN a declarat că Institutul Național de Meteorologie din Brazilia a emis alerte de ploi abundente pentru aproape toată Bahia. Condițiile se așteaptă să se îmbunătățească în stat luni și marți, a spus el.