Este invazie de urşi în comuna Soveja din judeţul Vrancea. Animalele intră zilnic în gospodării şi le mănâncă găinile. Localnicii cer ajutorul autorităţilor centrale, deoarece reprezentanţii Primăriei şi ai Ocolului Silvic nu au reuşit să-i alunge pe urşi.

Localnicii susţin că vizitele urşilor s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Alooo, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, ministrul Mediului, domnilor, dormiţi?!! De mai bine de 3 săptămâni, localitatea Soveja se confruntă cu un număr semnificativ de „vizite” ale urşilor în gospodăriile sătenilor. Dacă până în urmă cu ceva timp lucrurile păreau timide şi mai mult comice, iată că situaţia s-a agravat. De două săptămâni urşii dau năvală în gospodăriile sovejenilor şi, colac peste pupăză, şi-au schimbat şi meniul – au trecut la decimarea a sute de păsări”, a anunţat, pe Facebook, primarul Ionuţ Filimon.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Primarul spune că angajaţii Ocolului Silvic Soveja şi reprezentanţii Primăriei Soveja au încercat, fără rezultat, să-i îndepărteze pe urşi de zonele locuite. Localnicii sunt speriaţi şi aşteaptă o intervenţie rapidă a celor de la Ministerul Mediului şi de la compania Romsilva.

Domnule ministru al Mediului, Tánczos Barna, domnule director al Regiei Nationale a Pădurilor Romsilva, Teodor Ţigan, dormiţi? Domnilor, noi, cei din Soveja, nu mai dormim de ceva timp, ci ne păzim gospodăriile de urşi. Sunteţi direct răspunzători de gestionarea acestor situaţii, mai ales că vă aparţine responsabilitatea administrării fondului cinegetic, unde din câte observ nu ati reuşit să simplificaţi legislaţia nici până la acest moment pentru a se lua măsuri de urgenţă în vederea evitării unor tragedii”, a precizat Filimon.