• S-au formulat suspiciuni că intermediarii unui condamnat federal ar fi oferit oficialilor de la Casa Albă mită pentru comutarea pedepsei sau pentru o grațiere din partea președintelui Trump.
  • Documentele instanței nu oferă însă decât indicii limitate despre presupuse nereguli, care nu par a avea nicio legătură directă cu președintele.
  • „Investigația despre grațiere este Fake News!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Potrivit documentelor judiciare făcute publice marți de un judecător federal, Departamentul Justiției investighează posibilitatea ca intermediarii unui condamnat federal să fi oferit mită oficialilor de la Casa Albă în schimbul unei potențiale grațieri sau comutări a pedepsei din partea președintelui Trump,, scrie The New York Times.

Documentele au fost cenzurate și nu reiese cu claritate care ar fi fost persoanele implicate.

Numele președintelui Trump nu apare însă nicăieri în documente și nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Dar documentele ofereau câteva indicii despre ceea ce Casa Albă ar fi putut ști cu privire la acest caz.

Un pasaj pare să arate că un avocat al condamnatului a avut discuții cu biroul juridic al Casei Albe despre o grațiere sau o comutare a pedepsei, dar nu e clar dacă discuțiile făceau parte din acest plan sau erau unele strict legale.

Trump a reacționat la investigație: „Fake News”

Într-o postare de marți seara pe Twitter, Trump a numit această investigație, „Fake News”.

Documentele i-au făcut pe anchetatori să suspecteze că două persoane care lucrau în numele condamnatului ar fi desfășurat o campanie secretă de lobby, apropiindu-se de oficiali ai Casei Albe.

Cele două persoane s-ar fi oferit să trimită bani drept donații politice în schimbul grațierii sau comutării pedepsei condamnatului, deși nu reiese unde ar fi trebuit să fie trimiși banii.

Având în vedere modul inedit în care președintele Trump abordează problema grațierilor și dat fiind că investigația vine pe fondul mai multor rapoarte despre modul în care Trump s-a exprimat în legătură cu grațierea propriilor copii și a unor oameni apropiați în ultimele săptămâni ale președinției sale, au existat temeri că procesul de grațiere ar fi putut fi corupt.

Președintele Trump l-a grațiat ieri pe fostul său consilier pentru securitate națională, Michael T. Flynn, iar săptămâna trecută a avut discuții cu avocatul său, Rudolph W. Giuliani, despre o grațiere preventivă pentru acesta.

Președintele a avut, de asemenea, discuții cu consilieri ai săi, în care a afirmat că se teme că administrația Biden ar putea să se răzbune împotriva sa prin urmărirea penală a copiilor săi.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!