
- Valoarea investițiilor programate în Sistemul Energetic Național pentru perioada 2020 – 2025 este estimată la 12,48 miliarde euro
- Se au în vedere investiții de la producția de energie la rețele inteligente de transport și distribuție gaze naturale si electricitate
- Uite unde se vor împărți banii, potrivit planului de relansare ce urmează a fi prezentat.
Planul prevede investiții de 4,6 miliarde lei în parcuri eoliene onshore și offshore (2x300MW) și 1,6 mld lei în noi capacități de producție hidro (Retezat, Vidraru, Mărișelu, Avrig, Bistra, Livezeni etc.).
Investiții strategice ale Romgaz sunt în valoare de 15,69 mld. lei, în centrale electrice cu turbine cu gaze (Iernut, Mintia).
TOP ARTICOLE
Planul mai menționează dezvoltarea proiectelor offshore Neptun Deep, Est Rapsodia și Trident de la Marea Neagră, fabrică de metanol (greenfield), noi capacități energetice în parteneriat cu companii private (Chimcomplex, Alro, Liberty Galați, etc.), un plan de restructurare și decarbonare 2020 – 2025 al Societății Complexul Energetic Oltenia S.A în valoare de 7,2 mld. lei, creșterea capacității de producție a energiei electrice pe bază nucleară cu cel puțin o unitate până în 2030 precum și prelungirea duratei de operare a Unității 1 de la Cernavodă cu încă 30 de ani.
Creșterea capacității liniilor de transport a energiei electrice și de interconexiune transfrontalieră ar trebui să fie finanțată cu cca. 4,6 mld. lei, iar investițiile în sistemul național de transport al gazelor naturale și pentru interconectarea cu sistemul internațional de transport cu cca. 9 mld. lei.
- LIVE UPDATE. 351 zile de invazie. Volodimir Zelenski a ajuns la Paris/ Macron își reafirmă sprijinul pentru Ucraina
- Rusia avertizează Marea Britanie că livrarea de avioane de vânătoare Ucrainei poate avea efecte militare mondiale
- Medicii explică ce se întâmplă cu organismul tău când nu mai bei cafea timp de o lună
- Bill Gates despre motivul pentru care face campanie împotriva schimbărilor climatice în timp ce folosește un avion privat: „Vrei să stau acasă?”
- O parte a Soarelui s-a spart, iar oamenii de știință sunt nedumeriți
Partenerii noștri