• Medicul endocrinolog Ioana Mihăilă este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății
  • Florin Cîțu l-a demis pe fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu
  • În prezent, Ioana Mihăilă este secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății

Medicul Ioana Mihăilă este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministrul al Sănătății, după ce Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog și, în prezent, este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Voiculescu: Îi voi oferi toată susținerea mea

Vlad Voiculescu spune că, dacă Ioana Mihăilă va fi noul ministru al Sănătății, are toată susținerea sa: „Pentru cei care vor o schimbare și pentru cei care împărtășesc valorile de adevăr, profesionalism, de transparență voi fi în continuare un partener”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cea care i-ar urma lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății ar urma să fie dr. Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat, potrivit unor surse politice.

Întrebat, vineri, dacă i-ar acorda sprijinul său, Vlad Voiculescu a spus că Ioana Mihăilă ar avea susținerea sa.

„Dacă aceasta va fi decizia Alianței USR PLUS, ca dr. Ioana Mihăilă sau altcineva să meargă să preia portofoliul, evident că îi voi oferi toată susținerea mea. Nu e vorba numai de mine, ci de întreaga echipă”, spune Vlad Voiculescu.

El precizează că a intrat în politică pentru a face „o diferență”.

„Ca să fie foarte clar, am intrat în politică, eu și colegii mei, să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta. Cu siguranță voi pune umărul și de acum încolo și cu siguranță pentru cei care vor o schimbare și pentru cei care împărtășesc valorile de adevăr, profesionalism, de transparență voi fi în continuare un partener”, conchide Voiculescu.

Cine este Ioana Mihăilă

Conform site-ului formațiunii politice PLUS, Ioana Mihăilă este medic primar endocrinolog și a lucrat până în 2018 în cadrul unei clinici din Oradea.  

Din dorința de a demonstra că lucrurile se pot face altfel și în România, a decis să se implice în activitățile Platformei România 100, unde a coordonat Caravana Medicală și Info rural. Apoi s-a înscris în PLUS, unde a făcut parte din Grupul de Inițiativă Județean, inițial în calitate de coordonator al departamentului de recrutare și, ulterior, al departamentului de campanie pentru alegerile europarlamentare”, mai scrie PLUS.

În iunie 2019, Ioana Mihăilă a fost aleasă să conducă PLUS Bihor.