• Klaus Iohannis a anunțat concluziile consultărilor de luni cu partidele pentru desemnarea noului premier, după alegeri
  • Iohannis: „Nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că în 21 decembrie se va constitui noul Parlament. Președintele a declarat că încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări.

Prima rundă de consultări a adus la un schimb de opinii între reprezentanții formațiunilor politice parlamentare și președinte, a declarat Iohannis.

„Însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a declarat Iohannis.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, Iohannis a spus că sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament.

„Vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 Decembrie. Săptămâna viitoare luni se va constitui noul Parlament”, a conchis Iohannis.