• Iohannis a semnat, azi, legea prin care se prevede amenzi uriașe și chiar suspendarea activității pentru barurile care vând țigări minorilor.
  • Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.
  • De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între zele și treizeci de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se vor impune sancțiuni de până la 20.000 de lei unităților care vând țigări minorilor, iar, dacă se constată noi abateri, se poate merge până la suspendarea activității.

Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.

Totodată, săvârșirea unei noi contravenții se va sancționa cu amenda contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între zele și treizeci de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 22 martie 2022, următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum şi a Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială (PL-x 237/02.06.2021);

Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x 493/18.10.2021);

Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a doamnei Sorinca Ronela – pensionare, la data de 25 martie 2022;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Sabău Ioan Gligor, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, la data de 25 martie 2022.”.