• Iohannis a semnat miercuri decretul de numire a lui Dan Vîlceanu.
  • Ceremonia de investire în funcție se va desfășura la Cotroceni.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire a domnului Dan Vîlceanu, în funcția de ministru al Finanțelor, devenind ulterior membru al Guvernului Cîțu, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit Președinției, mandatul interimar al lui Florin Cîțu la Ministerul de Finanțe expiră la data publicării decretului în Monitorul Oficial al României.

Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În ședința conducerii PNL s-a aprobat numirea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor. Au votat pentru 47 dintre liberali doar unul fiind împotrivă.

„E o încredere pentru care mă simt obligat”, a declarat Vîlceanu în fața presei, mulțumindu-i celei din urmă premierului Cîțu pentru susținere.

„Votul a fost dat. A fost doar un singur vot împotrivă”, a declarat premierul României, Florin Cîţu.

„Am primit votul colegilor. Este o încredere pe care mi-o acordă şi pentru care mă simt obligat! Ministerul de Finanţe e unul dintre ministerele foarte importante şi nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu premierul. Îmi doresc ca această preluare ministerului să se întâmple cât mai repede”, a mai declarat Vîlceanu.

Numirea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru de Finanțe prezintă riscuri, motiv pentru care am votat împotrivă, potrivit președintelui PNL, Ludovic Orban.

„Răpunderea integrală îi aparţine premierului Cîţu şi celor care au convocat BPN”, a ținut să declare liderul PNL.

Deputatul Dan Vîlceanu a fost între 2006 şi 2009 preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD din judeţul Gorj, preşedinte PDL Gorj, iar din 2015 este preşedinte PNL Gorj.

Deputatul Dan Vîlceanu a fost lider al Organizației de Tineret a PSD din județul Gorj între 2006 și 2009, președinte al PDL Gorj între 2009 și 2015 și președinte al PNL Gorj până în 2015.